X
X

Sirkeli tarifi

11.04.2012 Çarşamba 10:31 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bayburt'un yöresel tatlarından Sirkeli'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Demet pazı sapı
1/2 Su bardağı üzüm sirkesi
4 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
 
Köftesi İçin:
1/2 kg dana kıyma
1 Adet kuru soğan
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ
 
Sosu için:
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
Yapılışı:
Pazı sapları birer parmak büyüklüğünde doğranıp, yıkanır ve üzerine tuz eklenir.Pazılar üzerini geçecek kadar suyla tencereye alınır ve ocağın altı açılır. Haşlanınca suyu süzülür. 1 kuru soğan rendelenerek yarım kilo kıyma, tuz, karabiber ve pul biber eklenerek yoğrulur ve iri misketler halinde köfteler oluşturulur. Yapılan köfteler un serpilen cam kaba alınır. Tüm kıymaya köfte şekli verilince dinlenmeye bırakılır.
 
2 yemek kaşığı tereyağı tencereye alınıp eriyince, üzerine 4 yemek  kaşığı un , yarım su bardağı sirke, 3 bardak su ve haşlanan pazı yaprakları eklenip, ocağın altı kapatılır.Dinlendirilen köftelere yassı bir şekil verilip, kızgın yağda kızartılır. Kızartılan köfteler, altı kapatılan karışımın üzerine eklenir.Ayrı bir tavada sosu için, 2 yemek kaşığı sıvı yağve 1 tatlı kaşığı domates salçası eritilip, yemeğin üzerine eklenip karıştırılır. Pul biber de eklenerek karıştırılan yemeğimiz servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI