X
X

Şiveydiz tarifi

18.02.2013 Pazartesi 09:54 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Şiveydiz tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gram kuzu eti
300 gram nohut
1 kilo süzme yoğurt
2 adet yumurta
½ çay bardağı süt
2 bağ taze sarımsak
2 bağ yeşil soğan
 
Sosu için:
1 tatlı kaşığı haspir
½ çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
750 gram kuzu eti nohutla haşlanır. 1 kilo süzme yoğurda 2 yumurta kırılır. Üzerine yarım çay bardağı süt dökülerek karıştırılır. Yoğurdun kesilmemesi için iyice karıştırılarak pişirilir. Yeşil kısımları ayıklanan 2’şer bağ sarımsak ve soğanın beyaz kısımları kalın kalın doğranır. Et ve nohudun kaynatılan suyuna süzme yoğurtlu karışım eklenir. Yoğurtlu et suyu da kaynayınca doğranan yeşillikler içine atılarak pişirilir. Yeşilliklerin pişmesine yakın daha önce haşlanan et ve nohut eklenerek pişirilmeye devam edilir. Pişen yemeğin üzerine yarım çay bardağı yağda kavrulan 1 tatlı kaşığı haspir sos olarak dökülür.
 
Şiveydiz sunuma hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI