X
X

Sivrihisar Baklavası Tarifi

31.03.2014 Pazartesi 12:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Sivrihisar Baklavası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamur için:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Yarım limonun suyu
1 şişe maden suyu
Aldığı kadar un

İç harcı için:
250 gram iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için:
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ

Şerbet için:
6 su bardağı şeker
6.5 su bardağı su
Çeyrek limon

Yapılışı:
Baklava hamuru için tüm malzeme bir kaba alınıp yoğurulur. Hamur 8 parçaya bölünür. 8 parça kendi içinde 10 bezeye ayrılır. Bezeler nişasta ile kahve tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan 10 beze üst üste yerleştirilip servis tabağı büyüklüğünde açılır. Kare şeklinde kesilip içine ceviz koyularak muska şeklinde kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbet için şeker, su ve limon kaynatılır. Kızaran baklavalar soğukken üzerlerine soğuk şerbet gezdirilir.