X
X

Şöbiyet tarifi (Gaziantep)

25.02.2013 Pazartesi 11:12 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Şöbiyet tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 kase un
1 kase irmik
1 litre süt
1 çay bardağı şeker
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı tereyağı
Antep fıstığı
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 bardak su
 
Yapılışı:
Hamuru için; 3 kase unun üzerine 3 adet yumurta kırılır. 1 tutam tuz serpilip azar azar su dökülerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulup dinlenmeye bırakılır.
Muhallebisi için; 1 kase irmiğin üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı şeker eklenir. 1 litre süt dökülüp koyulaşana kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. 5 yemek kaşığı tereyağı eritilir.Dinlenen hamur 8 bezeye ayrılıp incecik açılır ve araları tereyağı ile yağlanarak üst üste serilir. 8 kat yufka merdaneyle tek bir yufka halinde açılır. Açılan yufka karelere kesilir. Her kare; üzerine muhallebi, kaymak, antep fıstığı konulup üçgen şeklinde kapatılarak yağlanmış tepsiye dizilir, üzerilerine antep fıstığı serpilir ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Şerbeti için; 3 bardak şeker, 2 bardak su ilr kaynatılır. Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak hamurların üzerine dökülür.
 
Şöbiyet servise hazırdır.