X
X

Soğan Aşı tarifi

25.04.2012 Çarşamba 10:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tekirdağ'ın yöresel tatlarından Soğan Aşı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg iri doğranmış kuzu eti
2 demet taze soğan
2 büyük boy patates
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber ve domates karışık salça
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam taze nane
 
Yapılışı:
Düdüklü tencereye 1 kaşık tereyağı ve margarin eklenir. 1 yemek kaşığı zeytinyağıda koyulur ve etler tencereye alınır. Rengi dönene kadar  kendi halinde kavrulur. Kuru soğan yemeklik doğranır ve rengi dönen ete eklenir. 1 yemek kaşığı biber ve domates karışık salça eklenir. düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve yaklaşık 10 dakika pişirilir.2 büyük boy patates küp küp doğranır. Düdüklü tencerede pişmeye bırakılan etin içine ilave edilir. Biraz sıcak su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak yine yaklaşık 10 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirilir. 2 demet taze soğan iri iri doğranır. Düdüklü tenceredeki yemeğe  karabiber ve tuz eklenip, taze soğanlar ilave edilir. 1 tutam taze nane de tencereye alınır ve yemeğin üzerine 1 su bardağı daha sıcak su eklenerek taze soğanlar yumuşayana kadar kapağı açık şekilde pişmeye bırakılır.
 
Soğan Aşı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN