CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 kg orta boy soğan
1.5 su bardağı pirinç
Yarım kg orta yağlı kuzu kıyma
1 büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
Avuç içi kadar erik pestili
Yapılışı:
Soğanların kabukları soyulup kaynar suda haşlanır. Çay kaşığı ile zedelemeden yapraklar birbirlerinden çıkartılır. Diğer tarafta kıyma, yemeklik doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, salçalar karıştırılır. Yağ eklenip yoğurulur. Soğan yapraklarına doldurulup tencereye dizilir. Üzerine çok az su gezdirilir. Erik pestili su ile kaynatılarak eritilir. Yemeğin pişmesine yakın 2-3 çorba kaşığı pestil suyu gezdirilir. 10-15 dakika kaynatılır.