X
X

Soğuk Ayran Aşı tarifi

01.02.2013 Cuma 09:48 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Soğuk Ayran Aşı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
600 gram yoğurt
1 adet soğan
1 bağ pazı
1 bağ dere otu
1 bağ maydanoz
1 kaşık kişniş
1.5 su bardağı kırık nohut
1.5 su bardağı mercimek
1 kase pirinç
1 kaşık sarı yağ
 
Köftesi için:
200 gram kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Doğranan soğanlar bir yemek kaşığı sarı yağ ile kavurulur. Kalın ve diri doğranan pazılar da soğanlara eklenerek kavurulur. 200 gram kıyma 1 tatlı kaşığı karabiber ile yoğurularak nohut büyüklüğünde köfteler yapılır. Tencereye konulan sıcak suda pirinç, kırık nohut ve mercimek pazı ve soğanlarla haşlanır. Haşlanan malzemeye kişniş, doğranan dereotu ve maydanoz eklenir. 600 gram yoğurt suyla karıştırılarak ayran haline getirilir. Haşlanmış malzemeler soğuduktan sonra kepçeyle hazırlanan ayrana eklenir ve sunum yapılacağı kaseye aktarılır.
 
Soğuk ayran aşı sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI