CANLI YAYIN
Malzemeler:
2 lt süt
500 gr tereyağı
3 ½ su bardağı su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Üzeri için:
Antep fıstığı ve çam fıstığıYapılışı: Büyükçe bir tencereye tereyağı konup eritilir. Ayrı bir tencereye 2 litre soğuk süt ilave edilir ve içine toz şeker eklenir. Eriyen yağa 2 su bardağu un eklenir ve devamlı karıştırılarak süt kaynayana kokusu çıkana kadar kavrulur.Sütün içine 1 paket de vanilya eklenir. Fırının ızgara kısmı açılır. Süt kaynayınca kavrulan una yavaş yavaş ilave edilir ve helva çırpıcı ile devamlı karıştırılır. Isıya dayanıklı fırın tepsisine boşaltılıp üzeri çam fıstığı ile süslenip fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Süt Helvası servise hazırdır.