X
X

Süt Helvası tarifi

14.11.2012 Çarşamba 16:43 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Süt Helvası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
150 gr. tuzsuz tereyağı
5 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ

 
Yapılışı:
2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ kızdırılır. Üzerine 2 su bardağı un eklenip devamlı karıştırılarak rengi kahverengi olana kadar kavrulur. 5 su bardağı süt ayrı bir tencerede ısıtılır. Üzerine 2 su bardağı şeker eklenir. Sıcak süt kavrulan unun üzerine yavaş yavaş dökülür ve helva karıştırılmaya devam edilir. Helva ocaktan alınır ve yaklaşık 5 dakika daha karıştırılır. Helva ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dökülüp kaşığın tersiyle yayılır. Üzerine küçük tereyağı parçaları yerleştirilir. üzeri kızarana kadar 180 derecelik fırında pişirilir.
 
Süt Helvası servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI