X
X

Sütlü İncir Tatlısı tarifi

05.10.2012 Cuma 10:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kütahya'nın yöresel tatlarından Sütlü İncir Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1k. kuru incir
500 gr. ceviz içi
250 gr. kaymak
1 tatlı  kaşığı şeker
 
Şerbeti için;
0/5 lt. süt
1 su bardağı  şeker
 
Yapılışı:
İncirler yumuşatılmak üzere bir tencerede  sıcak suya yatırılır, yumuşayınca oval bir servise alınır. diğer yandan cevizler çekilir. Çekilen cevizler kaymakla iyice yoğrulur. Ocağa süt ve şeker alınarak kaynatılır. İncirler ceviz ve kaymaklı harçla doldurulur. Şekerli süt kaynayınca tepsiye alınan incirlere dökülür ve fırınlanır. İnci tatlıları buzdolabından soğutulduktan sonra servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI