X
X

Sütlü Nuriye tarifi (Diyarbakır)

29.01.2013 Salı 16:28 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Sütlü Nuriye tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
12 adet yumurta akı
1 tutam tuz
300 gr badem
250 gr tereyağı
Aldığı kadar un
Nişasta
 
Şerbeti için:
1 litre süt
1 kilo şeker
 
Yapılışı:
12 adet yumurta akı aldığı kadar un ve 1 tutam tuzla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulup. 12 bezeye ayrılır ve dinlendirilir. Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır. 6 beze nişasta ile incecik açılıp araları erimiş tereyağı ile yağlanarak tepsiye dizilir. Bademler çekilir ve altıncı katın üzerine bezenir. Kalan 6 beze de açılıp araları tereyağı ile yağlanarak tepsiye yerleştilir. Kalan yağ da üzerine dökülür. Ortalama 180 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Şerbeti için; 1 litre süt 1 kilo şekerle birlikte kaynatılıp ılıklaştılırılır. Fırından  çıkan ikramın üzerine dökülür. Sütlü Nuriye sütü çekene kadar ocağın üzerinde çevrilerek pişirilir. Dilimlere ayrılır.
 
Sütlü Nuriye servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI