X
X

Süzek Yapması tarifi

16.04.2012 Pazartesi 10:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Süzek Yapması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
400 gr koyun kıyması
3 Su bardağı pilavlık bulgur
2 Adet kuru soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası
½ Yemek kaşığı biber salçası
½ Baş sarımsak
Karabiber
Pul biber
 
Üzeri için:
Çeri domates
Dereotu
 
Yapılışı:
Soğanlar ince ince kıyılır. Sarımsaklar soyulur ve ezilir. Ezilen sarımsak ve ince kıyılmış soğanlar kıymaya ilave edilir ve yoğrulmaya başlanır. Yoğurma işlemi devam ederken yavaş yavaş bulgur ilave edilir. Bulgurlar ölünceye kadar yoğurmaya devam edilir. Ceviz büyüklüğünde lokmalar alarak köfte şekli verilir. Tuzlu su buharında pişirilir. Dereotu ve çeri domates ile süslenir.
 
Süzek Yapması servise hazır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI