X
X

Tantuni tarifi

30.04.2013 Salı 18:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mersin'in yöresel tatlarından Tantuni tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg dana eti
2 su bardağı un
½ paket yaş maya
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
4 adet soğan
1 demet maydanoz
1 demet tereotu
1 demet turp
1 yemek kaşığı sumak
 
Yapılışı:
1 kilo küçük küçük doğranmış dana eti haşlanır. Lavaş hamuru için; 2 su bardağı una yarım paket yaş maya katılır. Yaş maya çok az ılık su dökülerek açılır. 2 çay kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz eklenip toparlanana kadar yoğrulup dinlendirilir. Salatası için; 4 adet soğan piyazlık doğranıp, 1 yemek kaşığı sumakla harmanlanır. 1 demet maydanoz ince ince kıyılır. Dinlenen hamur bezelere ayrılır ve un serpilerek açılır. Açılan hamurlar yağsız tavada pişirilir.  Haşlanan et, pamuk yağı veya sıvı yağ ile biraz su eklenerek kavrulur. Pişen lavaşlara sumaklı soğan ve maydanoz koyulur üzerine kavrulan etler yerleştirilir. Lavaşlar sarılıp dürüm yapılır. Yanında turp, tereotu vb. yeşilliklerle ikram edilir.
 
Tantuni hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI