X
X

Tava Ketesi Tarifi

10.03.2014 Pazartesi 19:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Tava Ketesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
200 gram ince çekilmiş ceviz içi
250 gram tereyağı
Tarçın

Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı:
Ilık süte şeker, tuz ve yaş maya eklenip karıştırılır. Sıvıyağ ve un eklenip  yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirilip mayalandırılır. Hamur 8 eşit bezeye ayrılır. Hamurlardan dördü merdane ile açılır. Hamurlar üst üste konulup araları eritilmiş tereyağı ile yağlanır. En üstteki hamurun üzerine çekilmiş ceviz ve tarçın yayılır. 4 kat hamur 7 eşit üçgen olacak şekilde kesilir. Üçgen dilimlerin kenarları toplanarak yuvarlak hale getirilir. Yuvarlak bezeler avuç içinde açılır. Bol kızgın yağda kızartılır.