X
X

Tavuk Kapama tarifi

10.04.2013 Çarşamba 10:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Tavuk Kapama tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
10 adet tavuk but
3 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
½ çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
10 tane tavuk butu düdüklü tencerede haşlanır. 2 adet soğan küp küp doğranır. Suyunu  çeken tavuk butları sıvı yağ dökülerek kavurulur. Doğranan soğanlar da tavuklarla buluşturulup kavurulur. Domates ve biber salçası eklenen tavuk butları ve soğan karıştırılarak kavurulur. Kavrulan malzemelere 1 tatlı kaşığı da karabiber serpilir. Butların üzeri kapanacak kadar su eklenen tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Üç su bardağı pirinç tuz serpilip yıkanır ve fırın tepsisinin üzerine yayılır. Pişen tavuk butları tepsiye yayılan pirinçlerin üzerine dizilir. Tavuğun piştiği soğanlı salçalı su tepsideki pirinç ve butların üzerine dökülür ve fırında pişirilir.
 
Tavuk kapama sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI