X
X

Tavuklu Mantı tarifi

16.04.2012 Pazartesi 22:49 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sofraların sevilen tatları, İstanbul'da kurulan Mutfağım sofrasında...

Malzemeler:
2 adet tavuk göğüs
3 yufka
500 gr yoğurt
3 diş sarmısak
3 yemek kaşığı salça
Nane
Pul biber
 
Yapılışı:
2 adet tavuk göğüs haşlanmaya bırakılır. Bu sırada 3 tane hazır yufka gelişigüzel parçalara ayrılır ve kurutulması için fırına verilir. Kuruyan yufkalar tekrar ufaltılarak servis tabağına yerleştirilir, haşlanan tavukların suyuyla bolca ıslatılır. Didiklenen tavuklar ıslatılan yufkaların üzerine yerleştirilir. Sıvıyağda 2 yemek kaşığı salça kavrulur üzerine  pul biber ve nane eklenir. Yufka ve tavukların üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonra da salçalı sos gezdirilir.
 
Tavuklu Mantı servise hazır hale gelir.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI