X
X

Taze Tarhana Çorbası tarifi

23.05.2013 Perşembe 10:44 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bozcaada'nın yöresel tatlarından Taze Tarhana Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ kg taze börülce
½ kg nohut
½ kg yoğurt
5 adet kırmızı biber
3 adet domates
3 adet soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Taze tarhana için; 3 adet soğan, 5 adet kırmızı biber ve 3 adet domates doğranıp akşamdan ıslatılmış nohutlarla birlikte düdüklü tencereye alınır. Malzemelere 1 su bardağı zeytinyağı dökülüp 2 tatlı kaşığı tuz atılır. Üzerini çıkacak kadar su dökülüp tarhana harcı pişirilir. Ayrı bir tencerede taze börülceler haşlanır. Pişen tarhana harcı ayrı bir kaba dökülüp soğutulur. Soğuyan harca 1 tatlı kaşığı tuz, yarım kilo yoğurt ve aldığı kadar un katılıp taze tarhana toparlanana kadar hamur gibi yoğrulur. Taze tarhana hamurundan yaklaşık 2 beze çorbada kullanılmak üzere ayrılır. Kalanı temiz bir bezin üzerine parça parça dizilip direkt güneş ışığı yerine serin bir odada kurutulur. Çorba için ayrılan taze tarhana hamuru süzgece alınır ve börülce suyu dökülerek süzülür. 1 çay kaşığı tuz ve biraz zeytinyağı eklenip koyulaşana kadar pişirilir. 3 diş sarımsak katılıp ocaktan alınır.
 
Taze Tarhana çorbası servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI