X
X

Tepsi Aşı tarifi

12.03.2013 Salı 10:16 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'nin yöresel tatlarından Tepsi Aşı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 dizi kuru patlıcan
1 dizi kuru biber
10 adet kuru domates
10 adet patates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 baş sarımsak
 
Yapılışı:
Kuru domateslerin yumuşamaşı için üzerine sıcak su dökülür. Kuru patlıcanlar (ince dilimler halinde kurutulmuş) ve biberler ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlanır. Patatesler kabukları soyulup orta kalınlıkta dilimlenir ve ısıya dayanıklı fırın tepsisine dizilir. Haşlanan patlıcanlar süzülür ve patateslerin üzerine yerleştirilir. Kuru biberler de süzülüp patlıcanların üzerine dizilir. 1 baş sarımsak (sarımsak dişleri ortadan ikiye kesilir) ve kuru domatesler de eklenir. Sosu için; 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası yaklaşık 1 küçük su bardağı zeytinyağında kavrulur. Kavrulan salçaya 2 bardak su eklenir ve yemeğe dökülür. Tepsi Aşı fırında pişirilir.
 
Tepsi Aşı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI