Malzemeler:
Hamur için:
1 kg un
2 yumurta
Tuz
Aldığı kadar su
Harç için:
2 soğan
Yarım kg kıyma
3-4 diş sarımsak
3-4 yeşil biber
2 domates
1.5 çorba kaşığı biber salçası
1.5 çorba kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Hamur için un bir kaba alınıp ortası açılır. Yumurtalar, tuz ve su eklenerek orta sertlikte bir hamur hazırlanır. Hamur bezelere ayrılıp oklava ile açılır. İri kareler şeklinde kesilir. Hamurlar çiçek şeklinde sıkılarak kapatılır. Fırın tepsisine dizilen hamurların üzerine zeytinyağı gezdirilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartılır. Harç için yemeklik doğranmış soğan kıyma ile kavrulur.
Doğranmış sarımsak ve salçalar eklenir. Kavrulan karışıma minik doğranmış domates ve biberler eklenir. Tuzu ayarlanır. Kıymalı harç ocaktan alınmadan önce 4-5 su bardağı sıcak su eklenir. Sulu bir harç elde edilir. Servis kabına alınan mantıların üzerine kıymalı harç dökülür. Sıcak fırında 10 dakika pişirilir.