X
X

Tıntış Çorbası tarifi

14.03.2012 Çarşamba 10:40 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Zonguldak'ın yöresel tatlarından Tıntış Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
200 gr dana kıyma
5 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:

Derince bir tencereye sıcak su eklenir. İçine 1 tatlı kaşığı kadar tuz konur. Mısır unu ayrı bir kaba alınır ve üzerine biraz soğuk su dökülerek boza kıvamına getirilir. Kaynamaya başlayan suyun içine devamlı karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir.

Ayrı bir tavaya kıyma ileve edilir ve rengi dönüp suyunu çekene kadar kendi yağında kavrulur. 2 yemek kaşığı tereyağı eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salçası da eklenir ve 2 çay kaşığı karabiber ilave edilir. Sotelenen kıyma harcı  tencereye eklenir. Çorba bir iki taşım daha kaynatılır.

Tıntış Çorbası Servise Hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI