X
X

Tiritli Tandır Böreği tarifi

18.03.2013 Pazartesi 10:38 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Çorum'un yöresel tatlarından Tiritli Tandır Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gram kıyma
8 adet tandır yufkası
1 litre et suyu
1 bağ maydanoz
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Bir bağ maydanoz incecik kıyılır. 300 gram kıyma tereyağında kavurulur. Üç yemek kaşığı tereyağı eritilip ısıtılan et suyuna dökülür. Doğranan maydanozlar kavrulan kıymayla karıştırılır iki çay kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı karabiber serpilir. Tepsi yağlanır ve üzerine tandır yufkası serilip kenarları kesilir. Kesilen parçakar yufkanın üzerine koyulup üzerine tereyağlı et suyu sürülür. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır ve son katın üzerine yumurta sürülüp kıymalı maydanozlu harç dökülür. Harcın üzeri yufkayla kapatılıp tirit dökülür. Üzerine serilen diğer yufkalara daaynı işlem uygulanıp üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. Börek ocakta çevirilerek pişirilir. Pişen börek ters çevirilerek tepsiye alınır. Makasla dilimlenerek servis tabağına koyulur.
 
Tiritli tandır böreği sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI