X
X

Top Tarhana Çorbası

31.10.2013 Perşembe 15:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'nin yöresel tatlarından Top Tarhana Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
13-14 Parça Top Tarhana
1 Kg İri Kemikli Ve Lop Etli Kuzu Eti
1 Su Bardağı Kuru Börülce
6-7 Tane Kırmızı Kuru Biber
5-6 Diş Sarımsak 
Tuz
Yaklaşık 4 Lt. Su

Yapılışı:
Tarhanalar 1 gece önceden ıslatılır. Sonra yaklaşık 4 lt. suya tarhana, et, börülce eklenip önce harlı ateşte sonra kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirilir (suyu azaldıkça sıcak su eklenir). Pişmeye yakın kırmızı kuru biberleri ve dövülmüş sarımsağı eklenir. 


Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN