X
X

Toyga Çorbası Tarifi

30.10.2013 Çarşamba 12:40 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Toyga Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı dövme
4-5 su bardağı su
3 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
2 bardak dövme 4-5 bardak suyla düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlanır. Bir kaba konulan yoğurt unla çırpılır, pişen dövmelerle yavaş yavaş karıştırılır. Topaklanmaması için sürekli karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir tavada sıvıyağ, rendelenmiş sarımsak, nane ve isteğe göre pul biber kavrulur çorbamızın üzerine dökülerek karıştırılır.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!


Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN