X
X

Toyga Çorbası Tarifi

17.03.2014 Monday 11:07 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Toyga Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
Su

Tarhana için:
1.5 su bardağı göce
Yarım kg süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un 

Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarpuz 

Yapılışı:
Tarhana için göce haşlanıp süzme yoğurt ve unla karıştırılarak hafifçe kaynatılır. (İsteğe bağlı olarak buzlukta bekletilebilir. ) Süzme yoğurt, yumurta ve çırpılarak terbiyesi hazırlanır.  Karıştırılarak suyla birlikte tenceredeki çorbaya eklenir. Kesilmemesi için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ eklenir. Karıştırılarak pişirildikten sonra haşlanmış nohut ilave edilir. Üzeri için tereyağın yarpuz yakılarak çorbanın üzerine gezdirilir.