X
X

Trabzon Burmalısı

17.04.2014 Perşembe 10:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Trabzon Burmalısı tarifi, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
Hamur için:
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt
 2-3 damla elma sirkesi
1 yumurta sarısı
Tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için:
600 gram fındık içi
Yarım çay bardağı şeker

Üzeri için:
500 gram tereyağı

Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5.5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

YAPILIŞI:
Hamur için tüm malzeme yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açılır. İri diş çekilmiş fındık şekerle karıştırılır. Bezelerin üzerine şekerli fındık yayılır. Oklavaya sarılıp büzülerek çıkartılır. Dilimlenip yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişir. Şerbet için su, şeker ve limon suyu 10 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır. Tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbet dökülür.