Tülbent Mantısı Tarifi

Skip to main content
 

Tülbent Mantısı Tarifi

06.12.2013 Cuma 15:05  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 12:39)

Denizli'nin yöresel tatlarından Tülbent Mantısı tarifi, Mutfağım programında...

Tülbent Mantısı Tarifi

Malzemeler:
2 yufka 
500 gram kıyma 
Yarım demet maydanoz 
2 soğan
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranıp kıyma ile kavrulur. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Son olarak kıyılmış maydanoz eklenir ve karıştırılır. Düz bir zemine serilen yufkanın üzerine kıymalı harç yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Yufka temiz bir tülbente sarılıp her iki ucuna düğüm atılır. Kaynamış tuzlu suda 6-7 dakika haşlanır. Tepsiye alınan mantı tülbentten çıkartılır ve dilimlenerek servis tabağına alınır.  Üzerine yoğurt ve yağda yakılmış pul biber gezdirilir.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN