X
X

Turşu Yemeği tarifi

27.03.2013 Çarşamba 10:23 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Turşu Yemeği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gram dana kuşbaşı
500 gram fasulye turşusu
1 su bardağı barbunya
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pul biber
½ bağ taze nane
 
Yapılışı:
750 gram dana kuşbaşı et haşlanır. 2 adet soğan yemeklik doğranır. 1 su bardağı barbunya yıkanıp haşlanır. Ayrı tencerelerde doğranan soğanlar ve haşlanan etler kavurulur. İçine limon sıkılan barbunyaların suyu süzülür. Kavurulan soğanlara 1 yemek kaşığı salça eklenir. Kuşbaşı etlerde soğanlara eklenerek karıştırılarak kavurulur. Haşlanan barbunya ve suda bekletilip tuzu alınan fasulye turşuları diğer malzemelerle buluşturulur. Üzerine iki tatlı kaşığı pul biber serpilir ve pişirilmeye başlanır. Pişmesine az bir süre kalan kıyılan taze naneler üzerine serpilir.

 
Turşu yemeği sunuma hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI