X
X

Turşulu Dolma Tarifi

10.01.2014 Cuma 16:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bitlis'in yöresel tatlarından Turşulu Dolma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Yarım kg az yağlı dana kıyma
1 soğan
250 gram köftelik bulgur
1 orta boy lahana
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı silor salçası ya da taneleriyle nar suyu
100 gram tereyağı ya da margarin
1 yemek kaşığı pulbiber
Tuz

Yapılışı:
Lahananın kafa kısmı kesilip yaprakları haşlanır. Et, bulgur, tuz ve rendelenmiş soğan bir kaba alınıp yoğurulur. İç malzemesi ile lahana yaprakları sarılır ve tencereye dizilir. Diğer tarafta tereyağı eritilip domates ve silor salçası kavrulur. Pulbiber ve tuz eklendikten sonra yemeğin üzerine gezdirilir. Kaynamış su ilave ederek 15-20 dakika pişirilir.


Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN!

MUTFAĞIM VİDEOLARI