X
X

Turşulu Pilav tarifi

03.10.2012 Çarşamba 10:55 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Artvin Hopa'nın yöresel tatlarından Turşulu Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 büyük kase fasülye turşusu
3 adet soğan
2½ su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz
Zeytinyağı

 
Yapılışı:
Pirinçler nişastalarından ayrılmak  için sıcak suya basılır. Soğanlar doğranır ve kavrulmak için yağlı tavaya alınır. Kavrulan soğanlara bir kaşık da biber salçası eklenir. Pilava mayhoş bir tat verecek  fasülye turşuları parmak parmak dilimlenir. Sıcak sudan alınıp yıkanan  pirinçler süzülerek sote tavasına alınır. Biber salçasıyla renklenen soğanların üstüne fasülye turşuları ve bi taşım sıcak su  eklenir. Pilav pişmeye bırakılır. Ters çevrilerek tabağa alınan pilav, maydanozlarla süslenerek servis edilir.