X
X

Üç Renkli Börek tarifi

13.03.2013 Çarşamba 13:14 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Yozgat'ın yöresel tatlarından Üç Renkli Börek tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 bağ ıspanak
100 gram kaşar
100 gram çökelek
4 adet havuç
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
250 gram tereyağı
Hamuru için:
2 ½ tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta
100 gram haşhaş
 
Yapılışı:
İki buçuk tatlı kaşığı kuru maya ve iki tatlı kaşığı tuz ılık sütle eritilir. Üzerine un ve sıcak su eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur dinlendirilir. Bir bağ ıspanak ve 1 soğan incecik doğranır. Dört havuç rendelenir. 100’er gram çökelek ile rendelenmiş kaşar harmanlanır. Doğranan ıspanaklar tuzla yoğurulup soğanla karıştırılır. Harmanlanan peynirlerin üzerine de pul biber serpilir. Havuçlara da tus serpilerek karıştırılır. Dinlenen mayalı hamur bezelere bölünür ve üç yufka açılır.
250 gram tereyağı biraz sıvı yağ ile karıştırılarak eritilir. Açılan yufkalardan ikisi ortadan ikiye kesilir. Yarım yufkalara önce eritilen tereyağı sürülür ardından ayrı ayrı  ıspanak, havuç ve peynirli iç koyularak sarılır. Sarılan Ispanaklı, havuçlu ve peynirli yufkalar üst üste koyularak yağlanan bir tam yufkayla sarılır. Ardından istenirse dilim dilim veya ortadan ikiye kesilir. Yağlı kağıt serilen tepsiye koyulan böreklerin yanları önce çırpılmış yumurta sürülür ardından üzerine bol bol haşhaş serpilir. Önceden ısıtılan fırında pişirilir.
 
Üç renkli börek sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI