X
X

Van Çöreği Tarifi

24.01.2014 Cuma 14:18 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Van'ın yöresel tatlarından Van Çöreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1.5 su bardağı süt 
125 gram sıvıyağ 
50 gram tereyağı 
1 paket yaş maya 
Aldığı kadar un 
Tuz 

İçi için: 
50 gram tereyağı
125 gram margarin 
1.5 su bardağı un 
1 su bardağı ceviz içi 

Üzeri için: 
2 yumurta sarısı 
2 çorba kaşığı yoğurt 
Çörekotu 

Yapılışı:
Maya, süt, sıvıyağ, tereyağı, tuz ve aldığı kadar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Üzeri temiz ve nemli bir bez ile örterek yarım saat dinlendirilir. İç malzemesi için tereyağı ve margarin eritilir. İçine un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur. Ceviz içi eklenip karıştırıldıktan sonra kenara alınır. Hamur kabardıktan sonra 4 bezeye ayrılır. Her bir parça oklavayla ya da elle açılıp içine unlu ve cevizli harçtan yayılır. Boşta kalan kenarları ile kapatılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine çırpılmış yumurta-yoğurt karışımından sürülür. Çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.


Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN