X
X

Yağ Mantısı tarifi

20.01.2013 Pazar 14:10 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Yağ Mantısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 bardak süt
3 kaşık yoğurt

¼ paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz;
Aldığı kadar un
 
İç malzemeleri:
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Sosu için:
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Kesilmiş hamur parçaları
Sarımsaklı yoğurt
 
Hamurun yapılışı:
Yemeğin hamuru için mayası şekerli suda eritilir. Hamurun yoğrulacağı kaba 1 yemek kaşığı tuz, 1 bardak süt, ve eriyen maya atılır. 3 yemek kaşığı yoğurt ilave edilerek malzemeler karıştırılır. Hamura bir miktar da su eklenerek yoğurulmaya başlanır. İstenen kıvama gelen hamur dinlendirilir.
 
İç tarifi:
Yarım kilo kıyma içim 1 adet soğan ince ince doğranır. Doğranan maydanozlar da kıymaya katılır. 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, serptikten sonra harç kıvamını bulana kadar yoğurulur.
 
Yapılışı:
Dinlenen hamuru açmak için zemine un serpilir. Hamur olabildiğince büyük ama fazla inceltilmeden açılır. Bıçakla büyük karelere bölünen hamurun içine kıyma harcı koyularak kapatılmaya başlanır. Hamurlar isteğe göre bohça veya çiçek şeklinde kapatılır. Kapatılan mantı hamurları kızdırılan yağa ters şekilde kabarması için atılarak kızartılır. Çevirilerek her iki yüzeyi de nar gibi olana kadar kızartılır. Hazırlanan sarımsaklı sos ve yarım çay bardağı sıvı yağda pul biber ve kuru nane ile kızartılan minik hamur parçaları mantının üzerine dökülür.
 
Yağ mantısı sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI