X
X

Yağ Mantısı Tarifi

19.03.2014 Çarşamba 12:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Yağ Mantısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamur için:
1 kg un
1 paket küçük yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yumurta

İç harcı için:
250 gram dana orta yağlı kıyma
1 soğan
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Yarım demetten az maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için: Sıvıyağ
Servis için: Sarımsaklı yoğurt ve salça sos

Yapılışı:
İç harcı için kıyma, soğan, baharatlar ve kıyılmış maydanoz yoğurulup kenara alınır. Hamur için un bir kaba alınıp maya suyla çözüldükten sonra una ilave edilir. Daha sonra sıvıyağ, yoğurt, süt, yumurta ve tuz ilave edilir. Tüm malzeme birbiri ile iyice karışana kadar yoğurulur. Yoğurulan hamur 1 saat dinlenmeye bırakılır. Daha sonra dinlenen hamur 4 ya da 5 bezeye ayrılır. Hamurlar oklavayla açılıp küçük kareler şeklinde kesilir. Hamurların içine harçtan konulup çiçek şeklinde kapatılır. Hamurlar kızgın yağda çiçeklerin ağzı yağın içine gelecek şekilde bırakılarak kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ve salça sosu ilave servis yapılır.