X
X

Yağlama Tarifi

10.03.2014 Pazartesi 19:40 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Yağlama tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamur için; 4 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Un

Kıyma harcı için:
Yarım kg kıyma
1 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı
5 soğan
2 yeşil biber
2 kırmızı biber
5 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber

Servis için:Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Hamur için tüm malzeme karıştırma kabına alınıp yoğurulur. Mayalandırılır. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınıp oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açılır. Hamurlar teflon tavada arkalı önlü kızartılır. Kıyma harcı için soğan ve biberler robottan çekilir. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Sıvıyağ ve tereyağı eklenir. Robottan çekilen soğan - biber karışımı ve küp doğranmış domates ilave edilir. İyice karıştırılan sosa son olarak baharatlar ve sıcak su eklenip pişirilir. 15 kat hamur üst üste konulup aralarına kıymalı harçtan yayılır. Yağlama dörde kesilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.