X
X

Yalancı Dolma (Bayburt) tarifi

02.03.2012 Cuma 11:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bayburt'un yöresel tatlarından Yalancı Dolma'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 büyük boy beyaz lahana
750 gr kemikli kuzu eti
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı un
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Pulbiber
 
Yapılışı:
Soğan küçük küçük doğranır. Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı eklenerek biraz kavrulur. Domates ve biber salçası ilave edilir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Tencereye bulgur da eklenir. Üzerine 4 su bardağı sıcak su, arzuya göre pul piber ve tuz eklenerek suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.Beyaz lahananın koçan kısmı çıkarılır ve yaprak yaprak ayrılır. Ayrı bir tencereye sıcak su konur ve ayrılan yapraklar suyun içinde biraz bekletilerek yumuşatılır.Suyunu tam olarak çekmeden bulgurlu harç ocaktan alınır ve içine 1 su bardağı un eklenerek karıştırılır. Etler düdüklü tencereye alınır ve üzerine çıkmayacak kadar su eklenerek yumuşayana kadar pişirilir. Yumuşayan lahana yaprakları dolma harcı ile sarılır. Tencerenin içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı konur ve üzerine 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası eklenip biraz kavrulduktan sonra haşlanan etler tencerenin dibine döşenir. Üzerine lahana dolmaları kat kat sıralanır. Biraz tuz gezdirildikten sonra etin suyu da tencereye alınır ve tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
 
Yalancı Dolma servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI

Component Name: Contest - Error:503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 252404682


Varnish cache server