Malzemeler:
3 adet patates
4 adet domates
2 orta boy kuru soğan
2 adet domates
1 su bardağı pirinç
½ su bardağı bulgur
½ demet maydanoz
5 adet kuru kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
3-4 adet kuru kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır ve biraz sıvıyağ ilave edilip pembeleşene kadar kavulur. Patatesler iri iri doğranıp soğanlara ilave edilir. 4 adet domates rendelenir ve tencereye eklenir. Pirinç ve bulgur yıkanıp süzülür ve sotelenen malzememelerin üzerine eklenir. Karabiber, pulbiber, nane, arzuya göre tuz ilave edilip yemek suyunu biraz çekinceye ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Yemek pişince ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dökülür. Üzeri domates dilimleri, kıyılmış maydanoz ve kuru biberle süslenir. 2 çay bardağı sıcak su ilave edildikten sonra 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Yalancı Kapama servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN