X
X

Yalancı Kapama tarifi

22.02.2013 Cuma 10:23 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırklareli'nin yöresel tatlarından Yalancı Kapama tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
½ su bardağı bulgur
4 adet domates
3 adet patates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kuru biber
Maydanoz
 
Yapılışı:
2 adet kuru soğan doğranır ve sıvı  yağ ile pembeleşene kadar kavrulur. 2 adet domates rendelenir, 3 adet patates soyulup iri iri dilimlenir. Pembeleşen soğanlara patatesler ilave edilir ve biraz sotelenir. Sotelenen patatese rendelenmiş  domatesler dökülür tencerenin kapağı tekrar kapatılır. Bu sırada pirinç ve bulgur birleştirilir ve güzelce yıkanıp süzülür ve patateslere ilave edilir. 1 çay bardağı sıcak su dökülüp, 1’er çay kaşığı pul biber, karabiber, tuz ve kırmızı toz biberle lezzetlendirilir. Patatesler yumuşayana kadar tencerede pişirilmeye devam edilir. 2 adet domates kabukları ile birlikte dilimlenir. Yemek fırın tepsisine dökülür, üzerine domates dilimleri ve kuru biberler yerleştirilir. biraz da su eklenip ortalama 200 derecedeki fırında pişirilir. Fırından çıkarılıp üzeri maydanoz yaprakları ile süslenir.
 
Yalancı Kapama servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI