X
X

Yeşil Domates Turşusu tarifi

03.10.2012 Çarşamba 10:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Artvin Hopa'nın yöresel tatlarından Yeşil Domates Turşusu tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg yeşil domates
4 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
Sirke

 
Yapılışı:
Domatesler dilim kesilir ya da boyutuna göre delinerek sıcak su dolu tencereye alınır. Bir taşım kaynayan domatesler kevgirle tencereden alınır. Varsa doğal bir taşla biberler dövülür. Tuzlanan  domates, biber, ve sarımsaklar kavanoza sıkıca dizilir. Küfü engellemesi için rendelenen olgun domatesler kavanoza eklenir. Kavanozun kapağı kapanarak iyice çalkalanır, sirke ve su eklenip üzerine ağırlık koyulan kavanozun kapağı yeniden sıkıca kapatılır. Turşumuz beklemeye alınır.