X
X

Yufka Kebabı Tarifi

28.03.2014 Cuma 10:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ağrı'nın yöresel tatlarından Yufka Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Aldığı kadar ılık su

İç harcı için:
500 gram tantunilik satırarası et
5-6 yeşil biber
2 soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pulbiber, nane

Yapılışı:
Hamur için un, yumurta, sıvıyağ, tuz ve ılık su karıştırılıp mantı hamurundan birz daha sert bir hamur yoğurulur. İç harç için et, ince doğranmış soğan ve yeşil biber, biber salçası ve baharatlar harmanlanır. Hamur ikiye ayrılıp oklava ile açılır. Bolca yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine etli iç harç yayılır. İkinci hamur açılıp tepsiye yerleştirilir. Kenarları hava almaması için bükerek kapatılır. Ocak üzerinde çevire çevire alt kısmı kızartılır. Yağlanmış başka bir tepsiye ters çevirilerek alınır. Hamurun diğer tarafı da ocak üzerinde çevirilerek kızartılır.