X
X

Yüksük Çorbası tarifi (Adana)

02.01.2013 Çarşamba 10:21 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Yüksük Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gr kıyma
1 su bardağı nohut
1 su bardağı un
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
½  çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
½ limon
1 yemek kaşığı nane

 
Yapılışı:
1 adet yemeklik doğranmış soğan 1 yemek akşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvıyağ ile birlikte kavrulur. Rengi dönen soğana 1 yemek kaşığı biber ve 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenir.  Üzerine sıcak su dökülüp çorba kaynamaya bırakılır.
Köftesi için; 250 gr kıymanın üzerine yemeklik doğranmış soğan,  tuz ve karabiber eklenir. Güzelce yoğrulup misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Yapışmamaları  için unlanıp sıvıyağda kızartılır. Kaynayan çorbaya öncelikle haşlanmış nohutlar eklenir.
 
Hamuru için:
1 su bradağı una bir tutam tuz serpilir ve azar azar su eklenerek yoğrulur. Orta kalınlıkta açılıp yüksük yardımıyla yuvarlak yuvarlak kesilir. Çorbaya köfteler eklenir, ardından da hamurlar atılır. Sosu için 1 yemek kaşığı sıvı yağda 1 yemek kaşığı nane kızdırılır, yarım limonun suyu eklenir. Sos pişen çorbanın üzerine dökülür.
 
Yüksük çorbası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN