X
X

Yuvarlama tarifi (Gaziantep)

25.03.2013 Pazartesi 10:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Yuvarlama tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuzu pirzola
1 kg süzme yoğurt
750 gr pirinç unu
750 gr çiğ köftelik kıyma
2 su bardağı nohut
½ çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
Sade yağ veya tereyağı
Nane
 
Yapılışı:
1 kg kuzu pirzola üzerine çıkacak kadar su ile birlikte haşlanır. 750 gr pirinç robotta çekilip pirinç unu haline getirilir. Çiğ köftelik kıyma, pirinç unu, 1 tatlı kaşığı karabiber, yarım çay bardağı irmik kıyma makinesinde 2 kere çekilir veya tüm malzemeler özleşene kadar çok iyi yoğurulur. Avuç içi yağlanır ve nohut büyüklüğünde köfte topları yuvarlanır. 2 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut haşlanmaya devam eden pirzolalara eklenir. Nohutlar yumuşamaya başlayınca yemeğe köfte topları atılır. Köfteler nohut ve etlerle birlikte pişerken, yemeğin meyanesi için; 1 kg süzme yoğurt ayrı bir tencereye koyulur ve üzerine 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı nişaşta eklenir. Ocağa alınan yoğurt yumurta ve nişastayla özleşip pürüzsüz bir kıvam alana kadar devamlı karıştırılır. Kesilmemesi için yemeğin suyundan yavaş yavaş eklenir. Kıvamı seyreltilen meyane ocaktan alınıp blender ile karıştırılır. Meyane, işmeye devam eden yemeğe katılır ve 1 bardak da su eklenir. 1 taşım kaynatılan yemek ocaktan alınır. Nane, sade yağ veya tereyağında kızdırılır ve yemeğin üzerine gezdirilir.
 
Yuvarlama servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI