X
X

Zeytin Böreği tarifi

08.04.2013 Pazartesi 10:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Zeytin Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase yeşil zeytin
1 kase ceviz
3 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
Hamuru için:
1 paket yaş maya
1 bardak su
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Yaş maya şekerli ılık suda eritilir ve tuz serpilen una dökülüp su eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur dinlenirken, 1 kase çekirdekleri ayıklanmış yeşil zeytin dilimlenir, 1 kase de ceviz doğranır. 3 adet soğan doğranıp birer kaşık biber ve domates salçasıyla kavurulur. Kesilen zeytinler kavurulan soğana katılır. Zeytinlerin yumuşamaması için ocağın altı kapatılır ve cevizler eklenir. Birer tatlı kaşığı kırmızı biber ve kimyon serpilen iç harç lezzetlerin harmanlanması için karıştırılır, soğuması için cam kaba alınır. Dinlenen hamur iki bezeye bölünüp açılır. Açılan bezeye zeytinli cevizli iç koyulup kapatılır ve çibörek gibi kesilerek fırın tepsisine dizilir. Üzerine 1 yumurta sürülüp fırında pişirilir.
 
Zeytin böreği sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI