X
X

Zeytinyağlı Ildız Kökü tarifi

06.04.2012 Cuma 09:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Zeytinyağlı Ildız Kökü'nün tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1,5 kg yer elması
3 Adet havuç
2 Adet kuru soğan
2 Yemek kaşığı pirinç
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 Adet küp şeker
Maydanoz
Karabiber
Pul biber
 
Üzeri İçin:
Süzme yoğurt
Sarımsak
 
Yapılışı:
Yemeklik doğranan 2 adet soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur. Halka halka doğranan 3 adet havuç tencereye eklenir ve rengi değişinceye kadar kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edilir ve kavrulur. Soyulup, küp küp doğranmış 1,5 kg yer elması tencereye eklenir. 2 Yemek kaşığı pirinç, yıkanır ve tencereye ilave edilir. Tuz, pul biber, karabiber ve 2 adet küp şeker ilave edilir. Tencereye 3 bardak sıcak su eklenir ve kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı süzme yoğurt gezdirilir ve maydanoz ile süslenip servis yapılır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI