X
X

Zeytinyağlı Kabuklu Enginar Dolması tarifi

24.04.2013 Çarşamba 10:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Zeytinyağlı Kabuklu Enginar Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 adet enginar
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
½ bağ taze soğan
1 ½ bağ dere otu
1 bağ maydanoz
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 ½ yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Bir soğan rondoda kıyılır, dört enginarın etli yaprakları ayıklanır. Yarım bağ taze soğan incecik kıyılır. Taze ve kuru soğan kavurulur, yarım bağ dere otuda incecik doğranır. Kavurulan soğanlara iki yemek kaşığı dolmalık fıstık ve iki buçuk kaşık kuş üzümü eklenip karıştırılıp kısık ateşte kavurulur. Islatılan pirincin suyu süzülür ve kavurulan malzemelerle buluşturulur. Doğranan dere otu ve maydanoz da harcımıza karıştırılır. Enginar çanakları ince ince doğranır ve harcımıza eklenip üzerine sıvı yağ koyulur. Enginar yapraklarının arasına iç harç koyulup midy gibi kapatılıp tencereye dizilir. Sıcak su eklenip üzerine tabak ve taş koyularak pişirilir.Pişip servis tabağına alınan enginar yaprağı dolmaları üzerine koyulan limon dilimleriyle süslenir.
 
Zeytinyağlı kabuklu enginar dolması sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN