
Malzemeler:
2 demet karalahana
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
2 demet karalahana yıkanır ve kolay sarılması için yumuşayanan kadar haşlanıp süzülür. Sarma içi için; 2 adet kuru soğan küçük küçük kıyılıp 1 su bardağı zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavrulur. Yarım demet maydanoz kıyılıp pembeleşen soğanlara eklenip 1 yemek kaşığı salça ile kavurmaya devam edilir. 3 su bardağı pirinç yıkanıp nişastasından arındırılır ve kavrulan malzemelere ilave edilir. İç harç; 1 yemek kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı toz biber ve 2 çay kaşığı tuzla harmanlanır ve ocaktan alınır. Karalahanalar boyuna ikiye ayrılır. Yapraklar zeytinyağlı içle birlikte sarılıp tencereye dizilir. Sarmaların üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilir ve yaklaşık yarım çay bardağı da zeytinyağı gezdirilir. Sarmalar; üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ile birlikte pişirilir. Pişen sarmalar servis tabağına dizilir ve limon dilimleri ile süslenir.
Zeytinyağlı Karalahana Sarması servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN