X
X

Zeytinyağlı Kuru Erikli Pırasa tarifi

28.03.2012 Çarşamba 12:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Denizli'nin yöresel tatlarından Zeytinyağlı Kuru Erikli Pırasa'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
8 Adet Pırasa (1 Bağ Pırasa)
3 Adet havuç
5 Adet kuru erik
1 Çay bardağı pirinç
1 Çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
İnce uzun şekilde doğranmış havuçlar, 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Üzerine verev şekilde doğranan 8 adet pırasa ilave edilir. Kuru erikler ikiye bölünür ve tencereye eklenir. Üzerine tuz ilave edilir ve kapağı kapatılarak 5 dakika pişirilir. 1 Çay bardağı pirinç güzelce yıkanır ve pırasaların üzerine ilave edilir. Sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Dibi hafif tutana kadar pişirilir ve servis tabağına alınır. Üzeri maydanoz ile süslenip servis edilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI