X
X

Poyraz Karayel oyuncularından büyük destek!

07.04.2015 Salı 16:47 (Güncellendi: 29.08.2017 - 09:41)

Poyraz Karayel oyuncuları, Otizmde erken tanı ve özel eğitimin önemine dikkat çekmek için mikrofon başına geçtiler...

Kanal D'nin sevilen dizisi Poyraz Karayel'in oyuncuları başta İlker Kaleli olmak üzere, Otizmde erken tanı ve özel eğitimin öneminin vurgulanacağı "Ben Büyünce" adlı kampanyaya destek verdi!

Otizm doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi, erken tanı ve yoğun eğitimdir!  Bugün doğan her 68 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya gelmekte ve Ülkemizde 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352.000 otizmli çocuğumuzun eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerden faydalanmak için beklemektedir. 

Nisan ayı itibari ile ulusal platformda başlayacak olan “Ben Büyüyünce” Projesindeki ortak amaç, kamuoyunu otizmin belirtileri konusunda bilinçlendirmek ve erken tanı ve eğitim otizmdeki önemini vurgulamaktır. Otizmli çocukların sosyal hayata kazandırılmalarını sağlamak amacıyla herkesi otizmli çocukların “güneşi olmaya” çağırıyoruz...

Aynı zamanda proje için bestelenen “Ben Büyüyünce” şarkısının, sosyal medyadan #benbuyuyunce etiketiyle paylaşılması ve böylece geniş kitlelere duyurulması hedefleniyor.

POYRAZ KARAYEL VİDEOLARI