Skip to main content
 

Baklalı Dolma

104 kez izlendi

Baklalı Dolma
Baklalı Dolma

 Malzemeler:
1 kg asma yaprağı
100 gr pastırma
2 su bardağı kuru bakla
2 parça kaburga
4 avuç kırık buğday
7 adet soğan
½ demet maydanoz
3 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Kaburga etleri kızartılır. Sosu için; 4 adet soğan yemeklik doğranır. İçi için de; 3 adet soğan küçük küçük doğranıp yarım demet kıyılmış maydanoz eklenir. 100 gram doğranmış çemensiz pastırma arzuya göre kuyruk yağı, 4 avuç kırık buğday, 2 su bardağı akşamdan ıslatılmış kuru bakla ilave edilir ve 1 çay bardağı su dökülüp harmanlanır. Asma yaprakları iç harçla birlikte bohça şeklinde sarılıp kaburga etlerinin üzerine dizilir. Sosu için; yemeklik doğranan 4 adet soğan pembeleşene kadar kavrulup 3 yemek kaşığı salça eklenir. Pişirilen sos dolmaların üzerine dökülür. Yemek, üzerini geçmeyecek kadar suyla birlikte pişmeye bırakılır. Pişen yemek ters çevrilir.Baklalı Dolma servise hazırdır.
 

24.04.2013 Çarşamba 23:44  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)