Skip to main content
 

Lor Dolması

48 kez izlendi

Lor Dolması Tarifi
Lor Dolması Tarifi

 MALZEMELER: 
Yarım kg ince bulgur
1 soğan 
150 gram tereyağı 
2 yemek kaşığı sıvıyağ 
1 yemek kaşığı salça 
Yarım kg lor peyniri 
4 demet pazı 

Sos için: 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı salça 
Tuz, pulbiber 

YAPILIŞI: 
İnce bulgur derin bir kaseye alınıp üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ile ıslatılır. Tereyağı ve sıvıyağı bir tavaya alınıp ısıtılır. Yemeklik doğranmış soğan ve salça eklenip kavrulur. Kavrulan soğanlı harç ve lor peyniri kabaran bulgura eklenir. Tüm malzeme iyice yoğurulur. Pazılar yıkanıp haşlanır. Süzülüp soğuyan pazı yaprakları iç harç ile sarılır. Fırın tepsisine dizilir. Sos için zeytinyağı, salça, tuz ve pulbiber karıştırılıp sarmaların üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

22.10.2012 Pazartesi 15:56  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)