Skip to main content
 

Patlıcan Tava

205 kez izlendi

Patlıcan Tava tarifi
Patlıcan Tava tarifi

 

Malzemeler:
1 kg patlıcan
Yarım kg biber
3-4 domates
Yarım kg dana kuşbaşı et
Yarım kg arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber

Kızartmak için: 
Sıvıyağ

Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup dörde bölünür ve küp şeklinde doğranır. Patlıcanlar bol sıvıyağda kızartılır. Biberler de patlıcanlar büyüklüğünde doğranıp kızartılır. Arpacık soğanlar çok az yağda sotelenir. Patlıcan, biber ve arpacık soğanlar karıştırılır. Diğer tarafta kuşbaşı etler az su ile düdüklü tencerede haşlanır. Haşlanan et ve minik doğranmış domatesler sebzelere eklenir. Et suyunda domates ve biber salçası karıştırılarak açılır. Baharatlar eklenip yemeğin üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

21.12.2012 Cuma 15:20  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)